Šef Misije OSCE-a u BiH: Vlada KS vraća nadu građanima BiH

Radiosarajevo.ba
Šef Misije OSCE-a u BiH: Vlada KS vraća nadu građanima BiH
Foto: Vlada KS / Bruce G. Berton

Šef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Bruce G. Berton danas je bio u oproštajnoj posjeti Ministarstvu pravde i uprave Kantona Sarajevo i Uredu za borbu protiv korupcije i upravljanja kvalitetom, saopšteno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Berton je istakao da da aktivnostima, posebno na polju borbe protiv korupcije i jačanju javne uprave, nova vlast u Kantonu Sarajevo pokazuje da se stvari u Bosni i Hercegovini mogu poboljšati, te se nada da će se navedeno odraziti na ostale dijelove Bosne i Hercegovine.

Kako su istakli iz Vlade Kantona Sarajevo, Berton je primjetio da svojim radom Vlada Kantona Sarajevo vraća nadu građanima ove zemlje, što je dobro, ali i odgovorno za buduće djelovanje.

Ministrica pravde i uprave Lejla Salihagić-Brčić kazala je da Vlada Kantona Sarajevo i Ministarstvo cijene napore koje ulaže OSCE na promoviranju demokratskih vrijednosti, praćenja i produbljivanja razvoja ljudskih prava, posebno za vrijeme mandata ambasadora Bertona, saopšteno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije