Sedam puta lažno dojavio da je postavljena bomba: Danas je ovom 18-godišnjaku predložen pritvor

/ Komentari (17)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Hana

Da li ce neko napisati cija su to djeca, ko ih je vaspitao?

Imao važnijeg posla

Da li je imao kontrolni rad iz istog predmeta, pa je sedam puta “dojavljivao”, ili je u pitanju sedam predmeta, pa nije mogao stići da nauci ?

A opravdanje?

Tko mu je pravdao izostanak s nastave?

Nije bilo nastave zbog dojave

Tko mu je pravdao izostanak s nastave? ka A opravdanje?

Nastava, pa dojava

ka Nije bilo nastave zbog dojave Mislim da su dolazili u školu ,pa nakon dojave”pušteni”kući ?

Djeca su ogledalo društva

Neka djeca to rade za par maraka, drugima je smiješno, škola je postala mjesto koje se izbjegava, rijetki je vole jer im nije zanimljivo pratiti zastarjele programe i učiti beskorisno. Niko ih ne priprema za stvarni život u budućnosti, potrebna znanja su zanemarena. Uzori iz javnog života su kriminalci i cajke. Ništa im se ne nudi, perspektiva je jako loša. Djeca su svjesna svega ali i zanemarena u ovom društvu na svim nivoima. Cijenu toga počinjemo plaćati. Ministarstvo ne reagira stručno na izazove. Prosvjetne radnike se iscrpljuje besmislenim birokratskim zadacima i nemaju vremena za rad sa dj..om. Itd

Alen

Ovi hapse a svaki dan ponovo nova dojava. Koga li vi hapsite. Kod mene sin pune dvije sedmice ide u 8 u skolu aoko devet vec kuci nazad.

Šta to smrdi u zemlji Danskoj?

Ime i prezime punoljetne osobe??Ime i prezime roditelja ? Ime i prezime prosvjetnih radnika koji su mu predavali? Kritikuju najavljeni pravilnik, radi posebnog obraćanja pažnje na ponašanje ucenika. Zar prosvjetni radnici nisu toliko dovoljno stručni da procijene čudno ponašanje učenika? Dovoljno su stručni kad izopćavaju svoje kolege, kad ih etiketiraju i postavljaju dijagnoze, ali za učenike nisu stručni !

Dobri učenici

Neka djeca to rade za par maraka, drugima je smiješno, škola je postala mjesto koje se izbjegava, rijetki je vole jer im nije zanimljivo pratiti zastarjele programe i učiti beskorisno. Niko ih ne priprema za stvarni život u budućnosti, potrebna znanja su zanemarena. Uzori iz javnog života su kriminalci i cajke. Ništa im se ne nudi, perspektiva je jako loša. Djeca su svjesna svega ali i zanemarena u ovom društvu na svim nivoima. Cijenu toga počinjemo plaćati. Ministarstvo ne reagira stručno na izazove. Prosvjetne radnike se iscrpljuje besmislenim birokratskim zadacima i nemaju vremena za rad sa dj..om. Itd ka Djeca su ogledalo društva Djeca su ogledalo roditelja i prosvjetnih radnika,i tacka! Toliko je divne djece, lijepo vaspitanih,dobrih roditelja, dobrih prosvjetnih radnika, zasto na njih ne utiču društvene anomalije? Ovdje je ipak riječ o nedostatku odgoja i obrazovanja,slabog uticaja pojedinih roditelja i nestručnosti pojedinih prosvjetnih radnika! U svakom društvu se mogu pronaći nedostatci, ali zato postoje vaspitne mjere i dobro obrazovanje! Nema opravdanja za ovakva djela, samo dobre sankcije za sve koji su zakazali!

071

Da li je maloljetnik pravio i lazne dojave bombi u soping centrima i na aerodromu? Ako nije, ko je? Kada ce biti rezultati istrage i hapsenje u tom slucaju?

Pera Djetlić

Prosvjetni radnici odavno ne smiju ništa reći djeci, tako da oni nisu krivi za to što ovi rade. Odavno traje priča kako ih škola maltretira, kako uče gluposti i kako su profesori nestručni i vrijeđaju dječija nježna osjećanja. Sad imamo dječicu kojoj je mrsko sve osim bildanja i pumpanja usnica, a skontali kako da se izvuku i od ono malo obaveza u školi, s obzirom da moraju tačno znati kad će ih neko testirati, a ako ne dobiju petice odmah se uzrok traži u profesoru. Sad već imamo situaciju da profesori napuštaju struku jer ne žele više trpjeti urušavanje sistema najosnovnijih vrijednosti. Tražili ste, gledajte.

Guest

Ja neznam da je i jednom tokom mog skolovanja prekinuta nastava zbog ovakvih dojava i da je ovo ikada do sada bila tema za bilo kakav portali niti naslov u novinama.

IVA

Neka djeca to rade za par maraka, drugima je smiješno, škola je postala mjesto koje se izbjegava, rijetki je vole jer im nije zanimljivo pratiti zastarjele programe i učiti beskorisno. Niko ih ne priprema za stvarni život u budućnosti, potrebna znanja su zanemarena. Uzori iz javnog života su kriminalci i cajke. Ništa im se ne nudi, perspektiva je jako loša. Djeca su svjesna svega ali i zanemarena u ovom društvu na svim nivoima. Cijenu toga počinjemo plaćati. Ministarstvo ne reagira stručno na izazove. Prosvjetne radnike se iscrpljuje besmislenim birokratskim zadacima i nemaju vremena za rad sa dj..om. Itd ka Djeca su ogledalo društva Bolje šutjeti i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju. Abraham Lincoln

ivan

STO KRIJETE IMENAAAAAAAAA

Onda šuti

>>Bolje šutjeti i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju. Abraham Lincoln ka IVA<<

IVA

Sadite drveće Ja zasadila šumu ušumida se nevidi

Riddler

Da li ce neko napisati cija su to djeca, ko ih je vaspitao? ka Hana hamid I nevresa

/ Najnovije