Sedam osoba lišeno slobode na graničnim prelazima

Anadolija
Sedam osoba lišeno slobode na graničnim prelazima
Foto: Arhiv / Ilustracija
Službenici Jedinice granične policije Neum juče su lišili slobode B. K. (1968.), državljanina Mađarske.

Graničnim provjerama utvrđeno je da je za njim Interpol Bratislava raspisao potjernicu zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i posjedovanje opojnih droga. Osoba je kontrolirana pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Neum I i predata službenicima Sudske policije Suda BiH.

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina na graničnim prijelazima lišili su slobode pet osoba na osnovu raspisanih potraga. Na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača pri izlasku iz BiH lišeni su slobode I. S. (1993.) i N. M. (1994.), državljani Republike Srbije. Graničnim provjerama utvrđeno je da je za njima Federalna uprava policije raspisala potragu zbog krivičnog djela organizovani kriminal, a u vezi sa krivičnim djelima pranje novca, računarska prevara i neovlašten pristup zaštićenom sistemu i mreži elektronske obrade podataka.

Predati su službenicima FUP-a. Na istom prijelazu pri ulasku u BiH državljanka Srbije H. T. (1981.) predata je službenicima Policije Brčko distrikta BiH nakon što je utvrđeno da je ova policijska agencija raspisala potragu za njom zbog krivičnog djela krađa. Državljanin BiH E. K. (1972.) lišen je slobode jer je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo potragu zbog krivičnog djela prevara. Kontroliran je pri izlasku iz BiH na MGP Rača.

Na MGP Popovi pri ulasku u BiH lišen je slobode državljanin Srbije LJ. A. (1975.) nakon što je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo potragu zbog krivičnog djela razbojništvo. E. K. i LJ. A. predati su službenicima MUP RS-a.

Službenici Jedinice granične policije Zvornik 28.2.2017. lišili su slobode bh. državljanina V.G. (1994.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Tesliću zbog krivičnog djela teška krađa. Kontroliran je na MGP Šepak pri izlasku iz BiH i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije