Sebija Izetbegović pružila podršku Osmanu Mehmedagiću: 'On je pravi heroj'

42
Radiosarajevo.ba
Sebija Izetbegović pružila podršku Osmanu Mehmedagiću: 'On je pravi heroj'
Foto: Facebook / Osman Mehmedagić i Sebija Izetbegović

Bivša direktorica Kliničkog univerzitetskog centra u Sarajevu Sebija Izetbegović oglasila se povodom hapšenja nekadašnjeg generalnog direktora Obavještajno-sigurnosne agencije Osmana Mehmedagića 'Osmice'.

Sebija Izetbegović je na Facebooku objavila kako Mehmedagić ima njenu punu podršku.

"Osman Mehmedagić jedan je od heroja odbrane Bosne i Hercegovine. Pravi borac. Junak u svakoj situaciji koja ga je zadesila. Jednostavno hrabar čovjek. Težak posao mu suđen i u miru. Baš težak posao u kojemu mnogima smeta. Nikada u našim susretima nije spomenuo svoj posao, nikada se žalio na probleme u poslu, nikad ni o kome ružnu riječ rekao, a vjerovatno svašta znao. Stabilan i pouzdan.

Isak odgovorio Cvijanović: "Ženo s američke crne liste, poznata si kao političarka sklona lažima"

Isak odgovorio Cvijanović: "Ženo s američke crne liste, poznata si kao političarka sklona lažima"

Nikad se nije požalio da ga nešto boli, a znam da ga mora boljeti jer znam kakvog su nam ga donijeli u bolnicu, u julu 1992. godine kad je ranjen PAM-om, u kritično teškom stanju. Sedam sati smo operisali, pa još nekoliko operacija nakon toga. Izdržaće Osman i ovo, ako Bog da, opet izaći čist od laži i kleveta, a lažovi i opsjenari će nastaviti da lažu i pakuju afere svakome ko im smeta jer oni polaze od sebe:

lopovi misle da svi drugi kradu
lažovi misle da svi drugi lažu
vlasnici lažnih diploma svoju sramotu prebacuju na one koni su zakonski sve stekli
izdajnici se tješe da su i drugi izdajnici,
oni koji prisluškuju bez naloga misle da i drugi to rade i tako u nedogled.

Dok god bjelodano jasno i bez ikakve sumnje ne dokažu nešto drugo, Osman Mehmedagić je junak i više puta nagrađivani policajac, dobar čovjek. Ako slučajno dokažu da je uradio nešto loše i to ću prihvatiti, jer pravda se prihvatiti mora i svi moramo poštovati odluke suda.

Ipak, znajući njega, vjerujem da ćemo ga ponovo dočekati kao i prošli put kad smo napravili ovu fotografiju", napisala je Sebija Izetbegović. 

Osman Mehmedagić jedan je od heroja odbrane Bosne i Hercegovine. Pravi borac. Junak u svakoj situaciji koja ga je...

Posted by Sebija Izetbegovic on Friday, December 22, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (42)

/ Povezano

/ Najnovije