Sead Đulić o izjednačavanju Tita i Draže u Srbiji: To kod nas neće proći!

1
Radiosarajevo.ba
Sead Đulić o izjednačavanju Tita i Draže u Srbiji: To kod nas neće proći!
FOTO: Arhiv / Sead Dulic

Piše: F. V.

Predsjednik SABNOR-a u BiH (SABNOR: Savez antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata) Sead Đulić u izjavi za portal Radiosarajevo.ba reagirao je na skandalozno izjednačavanje vođe četničkog pokreta, osuđenog ratnog zločinca Draže Mihailovića i jugoslovenskog predsjednika i vođe Narodnooslobodilačkog pokreta (NOP) Josipa Broza Tita!

"Mi nismo šokirani danas, mi smo šokirani dugi niz godina. Oni su zakonski u svome parlamentu, kao i na sudovima, napravili da je četnički pokret, da su Draža i svi ovi koji su bili na drugoj strani istorije, zapravo, bili antifašisti! Da nije tužno, žalosno, bilo bi jako smiješno. Međutim, nas sve najviše čudi kako ona druga Srbija, koja je antifašistička, šuti!", kazao je Đulić.

Prema njegovim riječima vlasti Srbije, koje iza ovoga stoje, kao i njezini trabanti u Bosni i Hercegovini su se, kroz veličanje Draže i četničkog pokreta, davno već svrstali na stranu fašističke ideologije i na stranu onih koji s 1945. godine poraženi.

"Prema tome, to je očekivano. Zabrinjava šutnja građanske, antifašističke Srbije koja je po onome što ja znam i pratim, veća, ali i uplašenija od ove fašističke. Oni moraju progovoriti. A mi odgovoriti ovim trabantima u BiH - da to kod nas neće proći", zaključio je Đulić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije