SNSD uputio SDS-u inicijativu za glasanje o nepovjerenju Vijeća ministara BiH

Srna
SNSD uputio SDS-u inicijativu za glasanje o nepovjerenju Vijeća ministara BiH
Klub zastupnika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta Bosne i Hercegovine uputio je Klubu zastupnika SDS-a inicijativu za glasanje o nepovjerenju Vijeću ministara BiH.
Klub zastupnika SNSD-a pozvao je kolege iz SDS-a da se pridruže ovoj inicijativi i da do 19. aprila, do početka sjednice Kolegija Predstavničkog doma, svojim potpisima potvrde saglasnost da bi inicijativa mogla biti upućena u parlamentarnu proceduru.

Predsjedavajući Kluba zastupnika SNSD-a Staša Košarac rekao je Srni da je cilj ove inicijative da se postigne bar minimum političkog jedinstva zastupnika iz Republike Srpske na pitanjima od značaja za taj entitet.

On je dodao da su u obrazloženju inicijative korišteni stavovi o vanrednoj sjednici Vijeća ministara od 7. aprila koje su u javnosti prezentirali najviši funkcioneri SDS-a.

Košarac je podsjetio da je 7. aprila održana vanredna sjednica Vijeća ministara na kojoj je, telefonskim putem, većinom glasova utvrđen set reformskih zakona, koji su upućeni u parlamentarnu proceduru.

Ovi zakoni usvojeni su u Domu naroda 7. aprila po hitnoj proceduri, a 20. aprila trebalo bi da budu razmatrani i na sjednici Predstavničkog doma.

Košarac je rekao da su u međuvremenu srpski ministri u Vijeću ministara BiH, posebno Mirko Šarović i Dragan Mektić, doveli u pitanje legalitet vanredne sjednice Vijeća ministara BiH.

Mektić je tu sjednicu nazvao skandaloznom i ilegalnom, tvrdeći da ona nema pravnu snagu, a Šarović je nazvao nepostojećeom, kao i predsjednik SDS-a Vukota Govedarica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije