SDS pokreće peticiju da neustavni 9. januar ostane dan RS-a: "Ako ovo dozvolimo, ugasit će i RS"

3
Radiosarajevo.ba
SDS pokreće peticiju da neustavni 9. januar ostane dan RS-a: "Ako ovo dozvolimo, ugasit će i RS"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Želimir Nešković

Srpska demokratska stranka (SDS) pokrenut će potpisivanje peticije da neustavni 9. januar ostane Dan manjeg bh. entiteta RS.

Potpredsjednik SDS-a, Želimir Nešković, rekao je da će se peticija moći potpisati na trgovima u gradovima širom ovog entiteta.
 
"Pokrenut ćemo potpisivanje peticije širom RS-a. Želja nam je da građanima predstavimo namjere onih koji žele da trguju 9. januarom za svoj lični politički komoditet. 9. januara 1992. godine rođena je RS. Rođena je uz himnu 'Bože pravde', u povoju trobojke s grbom Nemanjića. Peticijom želimo da pokažemo da i građani RS-a ne daju simbole RS-a za koje su naši borci dali živote", izjavio je Nešković.

Naglasio je da očekuje da će građani podržati peticiju te ih je pozvao da je potpišu.

Žestoka oluja u Hrvatskoj: U Zagrebu stali tramvaji, grad pada u mnogim gradovima, sve ide prema BiH

Žestoka oluja u Hrvatskoj: U Zagrebu stali tramvaji, grad pada u mnogim gradovima, sve ide prema BiH

"Pozivamo sve građane RS-a da svojim potpisom još jednom pokažu volju i istrajnost u nastojanju da 9. januar ostane Dan RS-a. Nije RS nastala da bi neko trgovao njenim simbolima. Dužnost svakog patriote je da stane u kraj bilo kakvom pokušaju trgovine simbolima RS-a. Potpis na našu peticiju je prvi korak otpora trgovini Danom RS-a. Ako dozvolimo da ugase 9. januar, ugasit će i RS", rekao je Nešković.

Podsjećamo, na tzv. "svesrpskom saboru", koji je održan 8. juna u Beogradu, usvojena je deklaracija da se dan RS-a obilježava kada i Dan državnosti Srbije, 15. februara

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije