SDS: Milorad Dodik odmah da se povuče sa pozicije člana Predsjedništva BiH

Radiosarajevo.ba
SDS: Milorad Dodik odmah da se povuče sa pozicije člana Predsjedništva BiH
Foto: Radiosarajevo.ba / Mirko Šarović/Arhiv

Zbog svih dokaza da je Milorad Dodik, mimo volje i znanja srpskog naroda, potpisao pristupanje RS NATO savezu, zbog nezapamćene veleizdaje, prevare i nemjerljivih posljedica ovakvog poteza, Srpska demokratska stranka (SDS) traži da se član Predsjedništva BiH Milorad Dodik odmah povuče sa pozicije člana Predsjedništva BiH i time RS spasi od daljeg urušavanja i propasti, saopšteno je nakon sastanka Predsjedništva SDS.

„Očekujemo da rukovodstvo i Kolegijum Narodne skupštine RS zauzmu jasan stav i ograde se od zloupotrebe i obmanjivanja javnosti i poslanika, zbog dostavljanja lažnog dokumenta Program reformi BiH“, navedeno je u saopćenju.

SDS je pozvao na javno izvinjenje narodu RS zbog riječi zabilježenih u skandaloznom stenogramu, gdje se, kako kažu, jasno dogovora kako od javnosti sakriti da je potpisan ANP na način da se isti nazove Program reformi BiH i gdje se govori o „kratkom pamćenju naroda“.

Na pitanje ko je kandidat SDS-a za gradonačelnika na lokalnim izborima u Bijeljini, predsjednik SDS-a Mirko Šarović je rekao da je to i dalje Mićić, koji nije htio da se obrati novinarima ispred centrale SDS-a u Banjaluci, pravdajući to dogovorom da se novinarima obrati samo predsjednik stranke.

Podsjećanja radi Mićo Mićić, predsjednik Gradskog odbora SDS-a potpisao je sporazum s SNSD-om po kojem bi nakon zajedničkog nastupa SNSD-a i SDS-a pola mandata gradonačelnik Bijeljine bio Mićić, a drugu polovinu njegov zamjenik koji bi bio iz SNSD-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije