SDS danas o izbornim rezultatima

Fena
SDS danas o izbornim rezultatima
Arhiv / Mladen Bosić
U Doboju je počela sjednica Glavnog odbora Srpske demokratske stranke (SDS) na kojoj će biti razmatran loš izborni rezultat te stranke na proteklim lokalnim izborima.

Glavni odbor zasjeda, nakon što je Predsjedništvo SDS-a 5.oktobra u potpunosti stalo iza predsjednika stranke Mladena Bosića, na čiji zahtjev je sazvana sjednica Glavnog odbora na kojoj će biti analizirani rezultati proteklih lokalnih izbora.

Bosić je u izbornoj noći, nakon trenda loših rezultata za načelnike i skupštine općina, najavio da će SDS analizirati rezultate izbora, vidjeti o čemu se radi, koliki je uticaj i čega na tako loš rezultat i praktično pokrenuti odgovornost unutar stranke za sve nivoe, počevši od njega.

Mora se, kazao je, vidjeti zašto je stranka došla u ovu situaciju, koliki je uticaj referenduma sedam dana uoči lokalnih izbora, koliki je uticaj lokalnih zajednica, te koliki uticaj generalne politike stranke.

"SDS u posljednje vrijeme nije vodio populističku politiku, već je za razliku od lidera SNSD-a Milorada Dodika htjela da ubaci realne teme i realan život u politiku, ali je evidentno da to nije dalo rezultate i stranka će iz toga izvući pouku i donijeti odluku na koji način da nastavi dalje u pripremi za opšte izbore", istakao je Bosić.

On je rekao da će SDS izvući pouke iz ovoga i zauzeti nove političke stavove i novi kurs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije