SDP: 'Žao nam je zbog stanja u RS, ali će Bosna i Hercegovina jedinstvena ući u EU'

2
Radiosarajevo.ba
SDP: 'Žao nam je zbog stanja u RS, ali će Bosna i Hercegovina jedinstvena ući u EU'
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Ilustracija / SDP

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine (SDP) oglasila se povodom novih prijetnji predsjednika bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorada Dodika o 'mirnom razlazu' u BiH. 

Saopštenje SDP-a prenosimo u cijelosti: 

"Mi u SDP-u Bosne i Hercegovine razumijemo da je stanje u RS teško. To nije nikakav razlog da mi u Federaciji likujemo. Naprotiv, ne napuštamo ni taj dio Bosne i Hercegovine niti želimo da ga prepustimo siromaštvu i beznađu.

Rijedak prirodni fenomen nalazi se u pritokama Sane: Ovo će oduševiti mnoge u BiH

Rijedak prirodni fenomen nalazi se u pritokama Sane: Ovo će oduševiti mnoge u BiH

Činit ćemo sve da naša država čim prije uđe u EU, što će unaprijediti uslove života u cijeloj našoj
zemlji. Pozivamo Dodika da se pozabavi stvarnim problemima, u tome smo spremni pomoći. Stotinu puta ispričane bajke o razlazu najmanje će pomoći njima da riješe svoje stvarne probleme.

Bosna i Hercegovina je bila, jeste i ostaje jedinstvena država, i to je dobra vijest i za sve stanovnike RS. Naša država će jedinstvena ući u EU, a Federacija je spremna biti motor koji će cijelu zemlju povesti ka EU.

Nažalost, RS nema političare koji su spremni ozbiljno se voditi razvojnom politikom, nego i dalje šalju neozbiljne i besmislene poruke o davno završenim temama."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije