SDP BiH: Mario Nenadić, ne planira proširiti trolejbusku mrežu do Vogošće

Radiosarajevo.ba
SDP BiH: Mario Nenadić, ne planira proširiti trolejbusku mrežu do Vogošće
Foto: SDPBiH / SDP BiH

Građani i građanke općtine Vogošća ostali su neugodno iznenađeni slušajući ekspoze kandidata za premijera Vlade Kantona Sarajevo, Marija Nenadića, piše u saopćenju Općinske organizacije SDP BiH Vogošća.

Saopćenje prenosimo u cjelosti:

"Kandidat za poziciju premijera Nenadić u obraćanju Skupštini Kantona Sarajevo izložio je svoj ekspoze, a u kojem nijednom riječju nije spomenuo već započeti projekat trenutne Vlade Kantona Sarajevo, a to je ponovno uspostavljanje trolejbuske linije na relaciji Sarajevo-Vogošća-Sarajevo.

Građani/ke opštine Vogošća godinama čekaju da se obnovi trolejbuska mreža do Vogošće kojom bi se osiguralo bolje povezivanje opštine Vogošća sa gradskom jezgrom, a istovremeno i unaprijedio kvalitet i funkcionalnost javnog gradskog prevoza u Kantonu Sarajevo. Koristi od ove linije bi imali svi, a naročito stanovnici/e Vogošće, naselja Šip, kao i susjednih naselja koji nemaju redovno regulisane linije gradskog prevoza.

Prema najavama i izloženom ekspozeu, kandidat za premijera Vlade Kantona Sarajevo, Mario Nenadić u sklopu plana za Ministarstvo saobraćaja u svojim prioritetima ne navodi obnovu i uspostavu trolejbuske mreže do Vogošće. Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo iz reda Socijaldemokratske partije, Adnan Šteta, je predvidio zaduženje od pet miliona eura za proširenje i uspostavu trolejbuske mreže do Vogošće, i također najavio procedure javnih nabavki i izbora projektanta za izradu projektne dokumentacije.

Skandalozno je da se ovako bitan projekat za Kanton Sarajevo, a prvenstveno za Opštinu Vogošća, ne planira realizovati u mandatu nove Vlade Kantona Sarajevo i da se planira zaustaviti bilo kakav napredak u povezivanju Vogošće i Sarajeva.

OO SDP BiH Vogošća ovom prilikom apeluje i traži da se Vlada Kantona Sarajevo ozbiljno posveti svakom projektu koji će dovesti do uređenijeg, funkcionalnijeg i kvalitetnijeg javnog prevoza na području čitavog Kantona Sarajevo", piše u saopćenju SDP BiH Vogošća.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije