Budući premijer odgovarao na pitanja zastupnika, pa i na ono o "budnjama"

Radiosarajevo.ba
Budući premijer odgovarao na pitanja zastupnika, pa i na ono o "budnjama"
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Nenadić na Skupštini

Nijedan tajkun neće biti zaštićen - tako je mandatar za premijera Kantona Sarajevo Mario Nenadić na pitanje zastupnika Naroda i pravde u Skupštini Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića "šta će uraditi s budnjama".

Odgovarajući na mnoštvo zastupničkih pitanja, njih više od stotinu, Nenadić je komentarisao navode o kriminalnoj prošlosti pojedinih kandidata za ministre. Tvrdi da je, kako je rekao, pet puta provjerio svakog kandidata i da je dobio uvjerenja da navodi nisu istiniti.

Ovo su pitanja koje je Konaković danas na sjednici Skupštine uputio Nenadiću

"Borit ćemo se za transparentno zapošljavanje", dodao je. 

Izvinio se zastupnicima i građanima Kantona Sarajevo na pravopisnim greškama u ekspozeu, te je obećao da će greške biti ispravljene za dva do tri dana. 

Nenadić nije odgovorio na pitanja koja se odnose na KCUS. 

Obećao je da će svi sportski klubovi u Sarajevu imati, kako je kazao, jednak tretman. 

"Ja sam kadar SBB-a. Zajednički sam kandidat SDA i SBB-a. Ja sam autohtoni sarajevski Hrvat. Bosanac i Hercegovac. Rođen sam u ovom gradu. Cijeli rat sam bio ovdje. Ne dozvoljavam polemiku o tome. Oboje djece je vezano za ovaj grad", poručio je.

Tvrdi da nema nikog od članova porodice zaposlenog u javnom sektoru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije