SDP TK-a: Potpuna podrška Denisu Bećiroviću u kandidaturi za Predsjedništvo

Radiosarajevo.ba
SDP TK-a: Potpuna podrška Denisu Bećiroviću u kandidaturi za Predsjedništvo
AA / Denis Bećirović
Kantonalna organizacija Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine u Tuzli obznanila je kako će za proces kandidiranja članova SDP-a BiH za Predsjedništvo BiH podržati Denisa Bećirovića

Kako je pojašnjeno, nakon završenog procesa kandidiranja i samokandidiranja za predstojeće Opće izbore, najveću podršku dvanaest općinskih i Gradske organizacije SDP-a BiH za Predsjedništvo BiH dobio upravo Bećirović.

"Dosadašnje političko djelovanje Denisa Bećirovića bilo je najvećim dijelom usmjereno prema očuvanju cjelovitosti i suvereniteta Bosne i Hercegovine, kao i jednakopravnosti svih njenih naroda.

Osim velike podrške članstva, u prilog našoj konstataciji ide i veliki broj anketa sprovedenih u posljednjih mjesec dana, u kojima je Denis Bećirović broj jedan. Očigledno da je i šira javnost u Bećiroviću prepoznala velikog borca protiv lažnih patriota nastrojenih nacionalizmom, lažnih vanjskih prijatelja naše države, kao i njegovo STOP rušilačkim namjerama iz manjeg bh. entiteta", istaknuli su iz KO SDP-a BiH Tuzlanskog kantona.

Dodali su i kako vjeruju da pozitivna retorika Denisa Bećirovića BiH može vratiti na pravi put, s kojeg je skrenula zahvaljujući retorici podjela.

"U vezi sa svim navedenim, Kantonalni odbor SDP BiH Tuzla daje punu podršku Denisu Bećiroviću kao kandidatu za člana Predsjedništva BiH, a njegovim prihvatanjem kandidature sigurni smo u ubjedljivu pobjedu državotvornog čovjeka i državotvorne partije na oktobarskim izborima", zaključuje se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije