Sarajevo / Koga Skaka zapošljava: SDP poslao oštru reakciju - Odmah zaustavite!

17. 02. 2021. u 13:11:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Sarajevski SDP poziva odlazećeg gradonačelnika Abdulaha Skaku da hitno i bez odlaganja zaustavi sve aktivnosti koje se tiču bilo kakvih pokušaja uvođenja nove sistematizacije, zapošljavanja i slično, iz poštovanja prema budućem gradonačelniku, ali i radnicima Gradske uprave.

"Napominjemo da će pod lupom biti sve aktivnosti, a posebno stvaranje finansijskih obaveza i proces preseljenja dijela Gradske uprave, te pozivamo odlazećeg gradonačelnika da toga bude svjestan", navode iz ove stranke. 

Pored toga, sarajevski SDP još jednom napominje postojanje sumnje o potencijalnom vršenju krivičnih djela od strane pojedinih izabranih dužnosnika u periodu pred izbor novog gradonačelnika, u odnosu na šta će poduzeti odgovarajuće radnje.

"Poručujemo da nećemo dozvoliti novu aferu “Asim”, te da će novi gradonačelnik, za razliku od prethodnog, biti izabran pošteno", navode iz SDP BiH Sarajevo.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)