... / SDP: U Sarajevu, sa poprilično velikom razlikom, vode kandidati Četvorke

15. 11. 2020. u 21:02:00 Fena

Shares: 1

Sekretar Izbornog štaba Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nerin Dizdar je večeras izjavio Feni da su u Kantonu Sarajevo „jako pozitivni trendovi“.

"U svim gradskim općinama, prema onome što mi imamo, sa poprilično velikom razlikom vode kandidati "Četvorke", a i mimo gradskih općina. To se odnosi i na općinu Ilidža gdje kandidat "Četvorke" također ima pozamašnu prednost, prema onome što mi imamo", naveo je Dizdar.

Što se tiče SDP-a BiH, kazao je da su blizu da ostvare sve svoje izborne ciljeve, „što podrazumijeva očuvanje svih načelničkih i gradonačelničkih mandata i povećanje ukupnog broja mandata“.

- Neki naši načelnici su na pragu da i sami proglase taj pozitivan ishod, ali sačekat ćemo, ipak ćemo biti suzdržani još neko vrijeme da dobijemo i konačnu potvrdu ovoga o čemu sam govorio. Ali generalno govoreći, trendovi su pozitivni – istaknuo je Dizdar.

Također, dodao je on, u nekim drugim općinama se SDP BiH bori za načelničke funkcije.

- Imamo pozitivne trendove u Jablanici, iako je još prerano govoriti. Imamo određenu blagu prednost našeg kandidata, i u još nekim sredinama se vodi bliska borba kao što je slučaj sa zajedničkim kandidatom u Velikoj Kladuši i na još nekim mjestima – naveo je Dizdar.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA