SDP podnio krivične prijave Tužilaštvu protiv Novalića, Džindića i Osmanagića

Radiosarajevo.ba
SDP podnio krivične prijave Tužilaštvu protiv Novalića, Džindića i Osmanagića
Radiosarajevo.ba / Nermin Nikšić
Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine podnijela je nekoliko krivičnih prijava Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Krivične prijave podnesene su danas protiv Fadila Novalića, premijera Federacije BiH, Nermina Džindića, federalnog ministra energetike, rudarstva i industrije, Suvada Osmanagića, savjetnika premijera FBiH i drugih NN osoba zbog postojanja sumnje da su učinili krivična djela - lažno prijavljivanje iz člana 347. i zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. Krivičnog zakona Federacije BiH.

Kako navode u obrazloženju SDP-a na prijavi koja je podnesena Tužilaštvu Kantona Sarajevo, Vlada FBiH podnijela je Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv Nermina Nikšića, predsjednika SDP-a, te drugih NN lica, zaposlenika Vlade FBiH.

S obzirom na to da u SDP-u smatraju da su u tom dokumentu navedene brojne pogrešne informacije, te da je motiv prijave protiv Nikšića nepoznat, navode da su lica koja su podnijela krivičnu prijavu zloupotrijebila svoj položaj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije