Ljevica / SDP BiH: O prijedlogu za gašenje stranke ne želimo čak ni razgovarati

21. 03. 2018. u 10:10:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije BiH je donijelo odluku da o prijedlogu za gašenje SDP BiH ne žele čak ni razgovarati.

Podsjećamo, jedino je Građanski savez potvrdio da njihovi predstavnici dolaze na sastanak, koji bi trebao biti održan danas s početkom u 12 sati u centrali Demokratske fronte u Sarajevu.

"Budući da je tema sastanka takozvani plan ujedinjenja, gdje je ključni element upravo to, domaćin sastanka je dan prije obaviješten da u tom razgovoru ne želimo učestvovati. Naše opredjeljenje za fer saradnju, isključivo u interesu države i isključivo bez uvjetovanja, postoji i dalje i kao što je već navedeno, ako smo do sada pružali jednu ruku, sada pružamo obje", saopćeno je iz Predsjedništva SDP-a BiH.

Zbog ozbiljnosti situacije u državi, ali i ozbiljnosti procesa saradnje, SDP je mišljenja da predsjednici stranaka moraju učestvovati u svim razgovorima.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA