Naša stranka: Prijedlog DF-a je neozbiljan

Radiosarajevo.ba
Naša stranka: Prijedlog DF-a je neozbiljan

Predsjedništvo Naše stranke večeras (20.03.2018.) je na redovnoj sjednici razmatralo kao jednu od tačaka i prijedlog Demokratske fronte da s Našom strankom, SDP-om i GS-om održi "kongres ujedinjenja" u jedan politički subjekt, saopćeno je iz Naše stranke.

"Predsjedništvo Naše stranke zaključilo je da se prijedlog Demokratske fronte prvenstveno odnosi na stranke nastale raskolom SDP-a, u tim nastojanjima ih podržavamo, te u vezi s tim predstavnici Naše stranke neće učestvovati na sastanku koji je za sutra u podne zakazala Demokratska fronta.

Naša stranka je od početka pružala podršku svim naporima za saradnjom stranaka lijevo od centra na predstojećim izborima i smatramo da je za to bilo sasvim dovoljno vremena", stoji između ostalog u saopćenju Naše stranke.

Iz Naše stranke podsjećaju da su "mnogo prije DF-ovog prijedloga, uložila velike napore i predlagala zajedničke nestranačke kandidate za Predsjedništvo BiH, ali smo naišli na potpunu nezainteresiranost za ovakvu vrstu saradnje.

Žalimo što su pokušaji ovih stranaka za saradnju prije svega medijski a znatno manje suštinski, ali bez obzira na aktuelni trenutak Naša stranka računa na partnere iz SDP-a i DF-a za saradnju od predstojećih oktobarskih izbora", kažu iz Naše stranke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije