SDP o pokušaju smjene Vijeća ministara: Ljubav SDA-HDZ-SNSD je neraskidiva

7
Radiosarajevo.ba
 SDP o pokušaju smjene Vijeća ministara: Ljubav SDA-HDZ-SNSD je neraskidiva
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Vojin Mijatović i Nermin Nikšić

Javljaju se iz SDA da informišu javnost, iako su navodno nezadovoljni njihovim radom, kako neće glasati za smjenu Vijeća ministara BiH koju je, između ostalih, inicirao i SDP BiH. Ništa novo. Još jednom svjedočimo licemjernim stavovima SDA i njihovoj neraskidivoj vezi sa SNSD-om i HDZ-om BiH, saopćeno je danas iz SDP-a nakon propalog pokušaja o smjeni Vijeća ministara.

Na inicijativu opozicije u Parlamentu Bosne i Hercegovine je glasano o smjeni Vijeća ministara, no zastupnici nisu dali potrebnu podršku.

Uslijedila je reakcija iz SDP-a.

"SDP BiH nije izbjegao da bude dio većine, ali jeste odbio služiti interesima SDA. Nikakva saopštenja SDA ne mogu izbrisati činjenicu da je ljubav SDA-HDZ-SNSD neraskidiva. Nepobitna je činjenica da je SDA u Narodnoj skupštini RS izabrala Dušanku Majkić u Dom naroda BiH, omogućivši  SNSD-u apsolutnu većinu. Treba li veći dokaz kako je SDA na taj način pokazala kako želi jak SNSD", navodi se u saopćenju SDP-a.

Ljubav sa HDZ-om je potvrđena glasanjem SDA za HDZ-ovog delgata, kojem je protivkandidat bio iz SDP-a, u skupštini ZDK, dodaje se u saopćenju.

"To je i HDZ-u omogućilo da ima 4 od 5 delegata iz reda hrvatskog naroda u Domu naroda BiH. Tako je SDA omogućila SNSD-u i HDZ-u dvostruki veto na državnoj razini, s obzirom da su tako dobili ukupnu većinu 8 od 15 delegata u Domu naroda BiH. Treba li i nakon toga nekome dokazivati da jaka SDA u stvari znači jaki SNSD i HDZ", pitaju se iz SDP-a. 

Glasanjem za očuvanje Vijeća ministara koje je ostalo nijemo na trenutno dvije najveće vanjske prijetnje po sigurnost, zdravlje i stabilnost Bosne i Hercegovine – pandemiju koronavirusa i migrantski valjasno je i da jaka SDA znači i slabu Bosnu i Hercegovinu, istaknuto je u saopćenju.

"SDA prepuštamo zagrljaju HDZ-a i SNSD-a, a od građana kojim je stalo do ove zemlje očekujemo da SDA-ovu borbu za HDZ i SNSD i njihovu zajedničku nebrigu za probleme građana kazne na sljedećim izborima", saopćeno je iz SDP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije