SDP: Krivokapić da se izvini građanima BiH, Abazović da se ogradi

8
Radiosarajevo.ba
SDP: Krivokapić da se izvini građanima BiH, Abazović da se ogradi
Foto: SDP BiH / Ilustracija

Nakon što se predsjednica RS Željka Cvijanović zahvalila premijeru Crne Gore Zdravku Krivokapiću na čestitci povodom neustavnog obilježavanja 9. januara, pozivamo Ambasadu Crne Gore da institucijama Bosne i Hercegovine obrazloži ovaj potez, saopćeno je iz SDP-a. 

Kako dodaju, očito da nova Vlada Crne Gore neće imati prijateljske stavove prema Bosni i Hercegovini jer ovim potezom premijer Crne Gore je pokazao nepoštivanje prema Bosni i Hercegovini i našem Ustavu i Ustavnom sudu BiH.

"Pozivamo Krivokapića da se izvine građanima Bosne i Hercegovine na ovom potezu, a njegovim koalicionim partnerima da se ograde od ovog poteza u prvom redu Dritanu Abazoviću koji je od Bosne i Hercegovine dobio priliku da studira i završi obrazovanje na Univeritetu u Sarajevu. Parlamentarna većina u Crnoj Gori je i ranije pokazala nepoštovanje prema žrtvama Genocida u Srebrenici, a ovaj potez očito je nastavak takve politike nove Vlade Crne Gore. Nadamo se da Crna Gora neće nastaviti ići putem vrijeđanja Bosne i Hercegovine i negiranja pravnog poretka naše države, što bi za posljedicu moralo imati oštar odgovor naših institucija", navodi se u saopćenju SDP-a. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije