SDP i Naša stranka okupljaju zajedničku građansku opciju u TK-a

Radiosarajevo.ba
SDP i Naša stranka okupljaju zajedničku građansku opciju u TK-a
Danas je u prostorijama KO SDPBiH Tuzla odrzan zajednički sastanak predstavnika Socijaldemokratske partije (SDP) i Naše stranke (NS) sa ciljem daljeg trasiranja zajedničkog djelovanja građanskih stranaka.

Razgovarali su predsjednici Kantonalnih odbora Enver Bijedić i Mirsad Čamdzic sa svojim saradnicima. Slični razgovori vode se između četiri građanske stranke (SDP, Demokratska fronta, NS i Tuzlanska alternativa) na potpuno ravnopravnim osnovama.

Građanska opcija u Tuzlanskom kantonu danas predstavlja ključni politički korpus za društvene promjene u bosanskohercegovačkom društvu.

Svjesni značaja izbora 2018. godine koji će biti svojevrstan referendum o opstanku Bosne i Hercegovine ili daljem padu u ponor i sukobljavanja, odlučni smo uložiti maksimalne napore da za dobrobit građana zajednički nastupamo.

Dok se aktuelna vlast cijepa i dijeli oko ličnih interesa, mi trazimo rješenje u programskom jedinstvu, navodi se u saopćenju Službe za informiranje KO SDP BiH Tuzla.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije