SDP: Formirano rukovodstvo Proevropskog bloka u Republici Srpskoj

Radiosarajevo.ba
SDP: Formirano rukovodstvo Proevropskog bloka u Republici Srpskoj
Foto: SDPBiH / Rukovodstvo Proevropskog bloka u Republici Srpskoj

Predstavnici Socijaldemokratske partije BiH, Naše stranke, Demokratske fronte, Nezavisne bosanskohercegovačke liste, Saveza za bolju budućnost, Nezavisnog bloka, Brčanskog demokratskog pokreta i Hrvatske stranke, su usaglasili principe djelovanja i izabrali rukovodstvo Proevropskog bloka u Republici Srpskoj, saopćeno je iz SDP-a.

"Proevropski blok je utemeljen na multietičnosti, slobodi i ravnopravnosti svakog građanina i potpisnici ovog bloka saglasni su o zajedničkom nastupu na Opštim izborima 2018. godine, te će se zalagati  za poštivanje vladavine prava, borbe protiv kriminala i korupcije, privlačenja stranih i domaćih investicija i ubrzanje procesa integracije Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju", poručeno je.

Proevropski blok je podržan i od UG Tender, posebno u oblasti borbe protiv  korupcije i kriminala i otvoren je za saradnju sa ostalim udruženjima građana  političkim subjektima.

"Potpisnici sporazuma saglasni su i pozivaju političke subjekte da formiraju proevropski blok i u Federaciji BiH radi bolje budućnosti građana Bosne i Hercegovine.

Učesnici sastanka dogovorili su se da predsjednici političkih stranaka do kraja mjeseca marta potpišu dogovoreni Sporazum o djelovanjem Proevropskog bloka", saopćili su iz SDP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije