DF i SDP BiH koordiniraju djelovanje kako bi promijenili aktuelnu vlast

Radiosarajevo.ba
DF i SDP BiH koordiniraju djelovanje kako bi promijenili aktuelnu vlast
/ S današnjeg sastanka
U Centrali Demokratske fronte u Sarajevu danas je održan razgovor delegacija Socijaldemokratske partije BiH i Demokratske fronte, koji su predvodili predsjednici ovih stranaka - Željko Komšić i Nermin Nikšić.

Sastanak je konkretizirao aktivnosti na okupljanju lijevih i građanskih političkih opcija, nevladinih organizacija, intelektualaca, mladih – u front za skidanje sa vlasti aktuelne nacionalpolitičke oligarhije.

U tom smislu je dogovorena koordinacija i redovni sastanci zajedničkih klubova poslanika i delegata SDP-a i DF-a na svim nivoima.

Činjenica je da sadašnja vlast na svim nivoima vodi ovu zemlju u propast, nove podjele i potpuno neizvjesnu budućnost.

Nastavi li se ovako, ne samo da smo sve dalje od NATO i EU integracija, već građanima ove zemlje prijeti ekonomsko-socijalni kolaps, a nacionalistička mantra na koju sve ovo vrijeme igraju vladajući ne isključuje nove nacionalne sukobe.

Razgovarano je o modalitetima saradnje u okviru ovog jedinstvenog fronta, platformi i ciljevima djelovanja, a u prvom planu su tri glavna cilja:

- Sačuvati Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana i naroda od bilo kakvih novih podjela po nacionalnoj matrici i stavljanja naroda u plemenska geta;

- Na izborima 2018. skinuti nacionalistički koncept vlasti;

- Ponuditi svim građanima BiH konkretne programe i projekte koji će zaustaviti ovaj strmoglavi put u propast, vratiti dostojanstvo svakom građaninu ove zemlje, posebno nezaposlenima, penzionerima, radnicima i mladoj populaciji – da ova zemlja može i mora bolje.

Na današnjem sastanku utvrđen je plan daljnjih aktivnosti i zajedničkog djelovanja lijevog, građanskog, patriotskog bloka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije