SDP BiH u izbornu kampanju ide sa sloganom 'Da svane dan'

2
Fena
SDP BiH u izbornu kampanju ide sa sloganom 'Da svane dan'
Foto: Fena / Nermin Nikšić, predsjednik SDP

Izborni slogan Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH) za predstojeće Opće izbore u BiH je "Da svane dan".

Ovaj slogan SDP je predstavio danas u Sarajevu.

Predsjednik te partije Nermin Nikšić je tom prilikom kazao da će se SDP i dalje fokusirati na izradu svog programa. 

U ponedjeljak najavljeni protesti ispred zgrade OHR: "Vrijeme je da dignemo glas"

U ponedjeljak najavljeni protesti ispred zgrade OHR: "Vrijeme je da dignemo glas"

"Smatramo da su ovo ključni izbori za BiH. Svaki su do sad bili historijski, ali ovi su ključni jer smatramo da je ovo možda posljednja šansa i za naše generacije i za BiH da se okrenemo tom evropskom putu i da evropska BiH pobijedi onu dejtonsku, etnonacinalnu", kazao je Nikšić.

Dodao je kako je uvjeren da većina građana to želi, da većina građana želi promjenu stanja u ovoj zemlji.

"Želim da ih pozovem da shvate ozbiljnost situacije, da shvate da u oktobru, na izborima, treba da glasaju kao da čitav njihov svijet zavisi od tog glasa i od onoga kako će se oni na dan izbora ponašati", naveo je predsjednik SDP-a.

Istaknuo je kako u SDP-u smatraju da je konačno vrijeme da i Bosni i Hercegovini svane, "da napravimo promjene koje će nas povesti ka EU, da napravimo promjene koje će pokazati svima da i u BiH žive evropski narodi, da je svako od nas ponosni pripadnik svog naroda, ali da smo malo više Bosanci i Hercegovci, da smo spremni malo više biti bolje komšije i susjedi, jer će nam onda sigurno svima u BiH biti bolje".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije