SDA: Zahtijevamo da se povuče Nacrt Zakona o visokom obrazovanju

/ Komentari (11)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

nasvasta

Bravo SDA još kad bi bili istrajni falš diplome iz JP izbaciti kazniti vratili bi veliki dio ćestitih ljudi.

a

Bravo SDA, al' ni vaše maslo nije za Ramazana. Silovateljskim metodama ste donijeli i onaj Kukuruzov zakon iz 2017. godine. Da ste tako uvijek dosljedni, možda bi nešto i bilo od vas, al'...

tudjim po gloginjama

Nego, jel' ovaj nacrt zakona "gura" ministrica Melika Husić-Mehmedović, koja na Scopusu ima h-index 4, a na Google Scholaru 10? I onda ona postavlja "standarde kvaliteta" koje ostali moraju ispuniti.

tudjim po gloginjama

Nego, jel' ovaj nacrt zakona "gura" ministrica Melika Husić-Mehmedović, koja na Scopusu ima h-index 4, a na Google Scholaru 10? I onda ona postavlja "standarde kvaliteta" koje ostali moraju ispuniti. ka tudjim po gloginjama A na Web of Knowledge h-index 6. Poredjenja radi, prof. Damir Marjanovic na Scopus-u ima h-index 17, Google Scholar-u 20 i Web of Knowledge 15. Ni to nije impresivno, al' je na nebu u odnosu na ministricu.

JA1

Sve sam pročitao šta ste napisali ali ne vidjeh da ste napisali makar jednu lošu odredbu iz pomenutog zakona? Zna se kako se nacrti zakona komentari su a ovo je čisto politikanstvo

BHPamet

“Ministrica” je priča za sebe, nedajboze vidjet njen stvarni potencijal u cemu je. Govorim zadnjih 20 godina da samo losi studenti znaju da se izbore za pozicije, njoj ce biti super da losi studenti sa losih privatnih fakulteta rade s njom, da jadnica dodje do izrazaja inteligencijom. Ova drzava je svakako horor komedija, ali obrazovanje ne smiju privatizovati. Zna se koga Konakovic hoce u Sarajevo da dovede, njegov tal jos iz SDA. Isto sranje samo prepakovano, ne znam kome to nije jasno

Lafo Mamone

Uh, kad sda govori o obrazovanju... jeza me obuzme!

.

JA1 - citas li ti saopcenja univerzitetski radnika u zadnjih dva mjeseca??? Odmah politikanstvo. Losa ti informiranost, hocu reci slabovidna. Sigurno ti djete se skoluje vanka ili na low privatnim faksovima pa te boli kurko u svim pravcima

t

Sve sam pročitao šta ste napisali ali ne vidjeh da ste napisali makar jednu lošu odredbu iz pomenutog zakona? Zna se kako se nacrti zakona komentari su a ovo je čisto politikanstvo ka JA1 A nije loša odredba to što student mora imati prosjek min. 8,5 da bi prešao sa samofinansirajućeg na finansiranje od strane budžeta? Nije loša odredba definisanje uslova napredovanja, koji se fokusiraju isključivo na objavljivanje u inostranstvu (gdje inače postoji bezbroj časopisa koji se bave npr. Makom Dizdarom, što neko nedavno spomenu)? I generalno, nije li loša centralizacija UNSA do apsurda? Naravno ovo zadnje nije mana samo ovog zakona, nego pristupa. Nije li loše to što se Kukuruzov zakon iz 2017. nije stigao ni implementirati, a evo novog? I šta kad se promijeni vlada za godinu dana, hoćel' biti novi zakon? Im'o bih još svašta reći, al' nema prostora u rubrici.

t

Sve sam pročitao šta ste napisali ali ne vidjeh da ste napisali makar jednu lošu odredbu iz pomenutog zakona? Zna se kako se nacrti zakona komentari su a ovo je čisto politikanstvo ka JA1 By the way, prelaskom UNSA na trezor i neopravdanim povećanjem plaća na UNSA su troškovi finansiranja UNSA od strane budžeta KS udvostručeni. Na UNSA super plaće imaju i profesori koji nemaju uopće studenata, a finansiraju se i studijski programi bez studenata. I sada sav taj trošak treba prebaciti na leđa samofinansirajućih studenata, zato je podignut prosjek za prelazak na budžetsko finansiranje sa 8 na nedostižnih 8,5. Sve je to jedna od posljedica centralizacije.

Ghost

SDA zahtijeva odgovornost?? Da se covjek upisa od smijeha ili tuge? Gadovi koji su nas upropastili imaju nesto za reci..

/ Najnovije