SDA: Vlasti RS-a na najgrublji način vrijeđaju žrtve genocida

Radiosarajevo.ba
SDA: Vlasti RS-a na najgrublji način vrijeđaju žrtve genocida
Jučerašnje obilježavanje 25. godišnjice protivustavno samoproglašene Narodne skupštine RS, a naročito dodjela priznanja osvjedočenim i presuđenim ratnim zločincima predstavlja užasavajuću poruku za sve normalne ljude i cijeli dobronamjerni svijet

Ovim činom, na najgrublji mogući način, vrijeđaju se žrtve genocida i drugih najstrašnijih zločina za koje su najodgovorniji zločinci kojima su dodijeljene povelje.

Jučerašnji čin skupštine RS, ranije održani referendum, današnji prijedlog Zakona o Danu RS kojim se izbjegava odluka Ustavnog suda BiH, kao i niz drugih postupaka predstavljaju očigledne  dokaze da aktuelno rukovodstvo tog entiteta nije opredijeljeno za poštivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma,  te da njegova politika i postupci predstavljaju prijetnju stabilnosti i miru u BiH kao i regionu.

Ukoliko vlasti RS konačno ne shvate da se ne mogu ovako ponašati, te da moraju osigurati punu ravnopravnost naroda i građana, kao i pružiti zaštitu žrtvama genocida i zločina,a ne vrijeđati ih, moraju znati da dovode u pitanje Dejtonski mirovni sporazum i njegovu unutrašnju strukturu.

Imajući u vidu navedene činjenice, Predsjedništvo SDA će razmotriti svoje dalje korake.           

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije