SDA: "Trojka je Skupštinu Kantona Sarajevo pretvorila u pačju školu"

6
Radiosarajevo.ba
SDA: "Trojka je Skupštinu Kantona Sarajevo pretvorila u pačju školu"
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Mahir Dević

Frankenštajnska koalicija koju su sastavili stranci, a kojom su prethodnih godina stvarani preduslovi za kršenje ustavnog poretka i instaliranje marionetskog režima u FBiH, raspada se nezaustavljivo, saopćio je danas Kantonalni odbor SDA Sarajevo nakon što je danas prekinuta sjednica Skupštine KS.

"Međustranačke sukobe i podmetačine, Trojka je s nivoa općinskih vijeća donijela i u Skupštinu Kantona Sarajevo, što potvrđuje prekid današnje sjednice. Jasno je da dio vladajuće strukture odbija služiti privatnim interesima, nauštrb kapitalnih projekata u KS", navode iz sarajevske SDA.

Dodaju da je Trojka Skupštinu KS pretvorila u 'pačju školu'.

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

"Nakon što su akteri famoznog 'Sarajevskog dogovora' potrčali za foteljama i privilegijama viših nivoa vlasti, njihove frakcije potpuno su paralizovale dvije sarajevske općine, donijele neustavne zakone i proizvele brojne afere. Trojka je Skupštinu KS pretvorila u 'pačju školu', u kojoj predsjedavajući Skupštine budžetski novac raspoređuje udruženjima bliskim njegovoj stranci", kazali su.

Kako tvrde iz SDA politika Trojke uspješna je samo na društvenim mrežama.

Prekinuta sjednica Skupštine Kantona Sarajevo: Ovo je razlog

Prekinuta sjednica Skupštine Kantona Sarajevo: Ovo je razlog

Takvu koaliciju ne može zakrpiti ni igrokaz u kojem premijer da ostavku, a onda bude mandatar za novi sastav Vlade, u kojoj je on ponovo premijer. Takva vlast i treba da se raspadne, jer predstavlja opasnost za ovdašnji politički sistem i budućnost Bosne i Hercegovine. Ta vlast, utemeljena na ideologiji populizma, lažnoj pravdi, neprovedenoj depolitizaciji javnih preduzeća i prividnoj brizi za običnog čovjeka, uspješna je samo na društvenim mrežama. Umjesto građanima, ta vlast dobro je donijela samo predsjednicima tri stranke, koji su zasjeli u dvije državne i jednu entitetsku fotelju", saopćeno je iz SDA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije