SDA: Sramno je nagraditi Dodika jer veliča ratne zločince i vrijeđa žrtve

Fena
SDA: Sramno je nagraditi Dodika jer veliča ratne zločince i vrijeđa žrtve
Povjereništvo Stranke demokratske akcije (SDA) u Srebrenici smatra neprihvatljivim Odluku Skupštine općine Srebrenica da najveće općinsko priznanje dodijeli predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku.

"Dodjela najvećeg priznanja političaru koji negira sudski dokazan i presuđeni genocid u 'zaštićenoj zoni' UN Srebrenica nad Bošnjacima, a kojeg su počinile vojska i policija RS-a, vraćanje je Srebrenice u mračnu prošlost iz 1995. godine. Sramno je dodijeliti priznanje opštine Srebrenica čovjeku koji vrijeđa žrtve genocida, veliča ratne zločince, dodjeljuje odlikovanja ratnim zločincima i daje nazive ustanovama po imenima nekih od najvećih ratnih zločinaca koje civilizacija pamti", smatraju iz Povjereništva SDA.

Pozvali su izabrane bošnjačke odbornike da ne prisustvuju svečanoj sjednici Skupštine općine Srebrenica na kojoj je planirana dodjela priznanja, a domaće i međunarodne institucije i organizacije da preispitaju saradnju s načelnikom Srebrenice zbog dodjele priznanja "čovjeku koji se nalazi na crnoj američkoj listi", navedeno je u saopćenju Povjereništva SDA Srebrenica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije