SDA: "Potpuno je jasno s kojom namjerom su danas prekinuli sjednicu"

9
Radiosarajevo.ba
SDA: "Potpuno je jasno s kojom namjerom su danas prekinuli sjednicu"
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Haris Zahiragić, Bakir Izetbegović i Fadil Novalić

"Prekid 10. redovne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine rezultat je neznanja i potpune neodgovornosti aktuelne vlasti, čije posljedice, nažalost, snose građani FBiH.

Odluka vladajuće većine da se danas, 4. marta, na sjednici samo izvrši verifikacija mandata novih zastupnika ne samo da je rezultirala stvaranjem suvišnih finansijskih troškova već je spriječila razmatranje važnih zakona, odluka i informacija koje se direktno tiču svih građana FBiH", navodi se u saopćenju koje je uputio Klub Stranke demokratske akcije (SDA) u ovom parlamentarnom domu.

Potpuno je jasno, nastavljaju, da je 10. redovna "sjednica Predstavničkog doma prekinuta s namjerom da se spriječi razmatranje i usvajanje Prijedloga zakona o plinovodu Južna interkonekcija Bosna i Hercegovina i Republika Hrvatska", kojeg je u proceduru po hitnom postupku uputio Klub Stranke demokratske akcije".

Bravo, Barbarez: Švedska zabrinuta da BiH uzima još jednog igrača

Bravo, Barbarez: Švedska zabrinuta da BiH uzima još jednog igrača

"Umjesto usvajanja ovog zakonskog rješenja koje je ključno za unapređenje energetske stabilnosti FBiH i diverzifikaciju izvora snabdijevanja plinom, te umjesto razmatranja ostalih akata koji se odnose na unapređenje životnog standarda, poslovnog ambijenta i sigurnosne situacije u FBiH, vladajuća većina je kao prioritet postavila uskostranačke interese.

Današnja prekinuta sjednica također je u potpunosti razotkrila neutemeljenost ranijih izgovora aktuelne vlasti kojima su pravdali stalne zastoje u radu i neučinkovitost, što su pokušavali fakturisati opoziciji i navodnoj opstrukciji u radu parlamentarnih komisija", zaključuju iz Kluba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije