Kolegij / SDA podržava najavu Kriznog štaba o ublažavanju mjera

20. 04. 2020. u 17:02:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 44

Kolegij SDA je, na dana održanoj sjednici, usvojio je tri zaklučka. 

"Pozdravljamo ohrabrujuće rezultate u sprečavanju širenja koronavirusa zahvaljujući pravovremenim i sistematičnim zdravstveno-sigurnosnim mjerama koje su poduzele nadležne institucije u Bosni i Hercegovini. Zahvaljujemo građanima na poštivanju propisanih mjera. Podržavamo najavu Kriznog štaba F BiH da se razmotri postupno i opravdano ublažavanje propisanih mjera", prvi je zaključak, saopćeno je iz SDA. 

U drugom, ova stranka zahtijevaju da predsjedavajući oba doma Parlamentarne skupštine BiH osiguraju redovno zasjedanje i rad kako bi se rješavala nagomilana pitanja iz nadležnosti parlamentarne skupštine.

"Parlamentarna skupština BiH ima prostorne i sve druge uslove za održavanje sjednica uz poštivanje svih propisanih mjera", navodi se.

U trećem su pozvali Vijeće ministara BiH da se ubrza izrada prijedloga i usvajanje budžeta Bosne i Hercegovine što je jedan od ključnih preduslova za raspisivanje i provođenje ovogodišnjih općinskih izbora.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA