SDA: Neka Magoda odmah podnese ostavku inače će biti smijenjen kao i šef mu

Radiosarajevo.ba
SDA: Neka Magoda odmah podnese ostavku inače će biti smijenjen kao i šef mu
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / KO SDA Sarajevo

Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije (KO SDA) Sarajevo smatra da činjenica da je u jeku sezone zatvoreno skijalište na Bjelašnici, zbog tehničke nepripremljenosti, pokazuje svu nesposobnost menadžmenta ZOI' 84 na čelu sa NIP-ovim direktorom Kenanom Magodom.

"Da se Magoda bavio svojim poslom, a ne politikantstvom u svrhe PR-a Fortine vlade, ne bi mu se desila ova sramota, kojom je narušio ugled Bjelašnice, te u potpunosti uništio svoj profesionalni kredibilitet. Kakav je to upravnik skijališta, koji nije u stanju osigurati ni da mu liftovi i ski staza funkcionišu?!", saopćeno je iz KO SDA.

Postoji osnova i za sumnju da kadrovi NIP-a, kako se dodaje u saopćenju, namjerno ruše ugled skijališta na Bjelašnici, "jer je njihov partijski šef Elmedin Konaković otvoreno promovirao skijališta na Jahorini, iz samo njemu znanih privatno-poslovnih interesa".

"Pozivamo direktora ZOI' 84 Magodu da preuzme odgovornost za sramotu Bjelašnici koju je pričinio i odmah podnese ostavku, a ukoliko to ne učini bit će zasluženo smijenjen, kao što je smijenjen i njegov partijski šef. A o malverzacijama unutar ZOI' 84 koje NIP provodi za račun ski centara u entitetu RS treba da se bave pravosudni organi", navodi se u saopćenju KO SDA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije