SDA nakon prekinute sjednice Skupštine KS-a: Ove stranke što se sastaju prave cirkus

E. H.
SDA nakon prekinute sjednice Skupštine KS-a: Ove stranke što se sastaju prave cirkus
Foto: Radiosarajevo.ba / Klub SDA u Skupštini

Klub SDA u Skupštini Kantona Sarajevo (KS) zakazao je danas zasebnu konferenciju za medije na kojoj su optužili ostale stranke za "provođenja pravne gimnastike" na današnjoj prekinutoj sjednici.

Podsjećamo, jutros je u Sarajevu počela prva sjednica novog saziva Skupštine KS-a s jednom tačkom, a to je Nacrt budžeta KS-a. No, nakon prvih pola sata, sjednica je prekinuta.

Loše je počelo: Prekinuta prva sjednica novog saziva Skupštine KS

Adem Zolj (SDA) kazao je da će Vlada KS u četvrtak ponovo razmatrati Nacrt budžeta KS za sljedeću godinu.

"U interesu svih budžet KS može biti usvojen do kraja godine. Skratit ćemo period javne rasprave. Želimo samo da sve bude po Poslovniku. Svi će imati dovoljno vremena da analiziraju Nacrt budžeta, i on se može usvojiti do kraja godine", pojasnio je Zolj.

Dodao je da SDA neće dozvoliti diktaturu.

"U četvrtak ćemo razmatrati Nacrt budžeta i 12 dana nakon toga se može zakazati redovna sjednica Skupštine KS. Neka se svi spuste na zemlju i rade po zakonu. Prave cirkus ove stranke koje se već duže vrijeme sastaju", naglasio je Zolj.

Mahir Dević (SDA) još jednom je ponovio da Kanton Sarajevo nema legalno konstituiranu Skupštinu.

"Ove stranke koje kažu da imaju većinu provode neku pravnu gimnastiku. Mi ovako ne možemo raditi, jer to nije po zakonu", istakao je Dević.

Aljoša Čampara (SDA) kazao je da Klub SDA neće dozvoliti jalijaški i mangupski pristup vođenju sjednice Skupštine KS.

"Ovo danas što se pokušalo uraditi javno je kršenje više članova Poslovnika o radu Skupštine KS. Dok smo mi u Skupštini mi ćemo se držati Poslovnika i zakona i nećemo dozvoliti da se manipulira javnost i prikupljaju jeftini politički poeni", naglasio je Čampara.

Dodao je da se mora nastaviti konstituirajuća sjednica kako bi se izabrali svi organi Skupštine KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije