SDA, DF i SBiH otkrili imena kandidata za izbore: Tu su Berilo, Selimbegović, Efendić, Gratz...

12
Radiosarajevo.ba
SDA, DF i SBiH otkrili imena kandidata za izbore: Tu su Berilo, Selimbegović, Efendić, Gratz...
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Zuhrić i Kapidžić

U Sarajevu je danas, 14. juna, održana zajednička konferencija za medije Kantonalnlnih organizacija Stranke demokratske akcije (SDA), Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) i Demokratske fronte (DF) na temu zajednički nastup na lokalnim izborima 2024. godine.

Predsjednici kantonalnih organizacija su tako predstavili kandidate za načelnike općina u Kantonu Sarajevo, a javnosti su se obratili Faruk Kapidžić (SDA), Albin Zuhrić (DF) i Almir Bećarević (SBIH).

"Dogovorili smo se da načelnike koje predložimo, da se ne preklapaju u općinama. SDA će nastupiti sa šest kandidata za načelnika, SBiH sa dva i DF sa jednim", rekao je Kapidžić.

Evo šta tačno piše u Rezoluciji o genocidu u Jasenovcu koju je usvojila Crna Gora

Evo šta tačno piše u Rezoluciji o genocidu u Jasenovcu koju je usvojila Crna Gora

SDA će imati kandidate na Ilidži (Samir Lokvanćić), u Hadžićima (Eldar Čomor), Trnovu (Ibro Berilo), Starom Gradu (Dženan Selimbegović), Vogošći (Migdad Hasanović) i Ilijašu (Nermin Hodžić).

U Novom Gradu će kandidat biti Semir Efendić (SBIH), u Novom Sarajevu Muamer Bandić (SBiH), a Dennis Gratz (DF) u Općini Centar.

SDA, SBiH i DF stava su da je Trojka (SDP, NS i NiP) uspaničena zbog njihove odluke, a ne smeta im što ih zovu 'Trojka 2', mada ističu da to nisu. DF i SBiH još su ustvrdili kako se ne stide dogovora sa SDA, a poručili su i kako će na izborima nastupiti kao odvojena stranke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije