Schmidt u jednom danu održao dva važna sastanka sa ministrima vanjskih poslova EU zemalja

0
Radiosarajevo.ba
Schmidt u jednom danu održao dva važna sastanka sa ministrima vanjskih poslova EU zemalja
Foto: X.com / Sastanak Schmidta sa austrijskim MVP Schallenbergom

Visoki predstavnik Christian Schmidt danas je imao dva važna sastanka sa ministrima vanjskih poslova Austrije i Italije.

Iz ureda visokog predstavnika su saopćili da je Christian Schmidt održao odličan sastanak sa ministrom vanjskih poslova Austrije Alexanderom Schallenbergom o putu Bosne i Hercegovine ka evropskim integracijama.

"Visoki predstavnik Schmidt se zahvalio na doprinosu koji Austrija pruža eurointegracijama BiH kroz inicijativu 'Prijatelji Zapadnog Balkana', kao i na podršci Austrije radu OHR-a", saopćeno je iz ureda visokog predstavnika.

Unuka najbogatije žene na Balkanu: Kažu da izgleda kao Angelina Jolie, ljubila je poznatog fudbalera

Unuka najbogatije žene na Balkanu: Kažu da izgleda kao Angelina Jolie, ljubila je poznatog fudbalera

Također je saopćeno da nakon sastanka sa ministrom vanjskih poslova Austrije Schmidt se sastao i sa italijanskim ministrom vanjskih poslova Antoniom Tajanijem, te su razgovarali o političkoj i sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, kao i u regionu.

Sastanak Schmidta sa italijanskim MVP Tajanijem
Foto: X.com: Sastanak Schmidta sa italijanskim MVP Tajanijem

"Schmidt je naglasio značaj snažnog regionalnog i međunarodnog angažmana kako bi se pomoglo Bosni i Hercegovini da ostvari trajni prosperitet", naveli su iz ureda.

Podsjećamo, u narednim danima se očekuje objavljivanje izvještaja Evropske komisije prema kojem bi se trebala dati preporuka za otvaranje pristupnih pregovora našoj zemlji, a što predstavlja važan korak BiH na evropskom putu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije