SBiH traži hitnu smjenu direktora Elektroprivrede BiH: Kako je nastao gubitak od 331 milion KM?

6
Radiosarajevo.ba
SBiH traži hitnu smjenu direktora Elektroprivrede BiH: Kako je nastao gubitak od 331 milion KM?
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Semir Efendić

Stranka za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) od nadležnih pravosudnih organa traži da hitno provedu istragu kako je nastao gubitak od 331 milion KM u poslovanju Javnog preduzeća Elektroprivrede BiH, a o čemu je danas, 5. jula javnost upoznata.

Reakciju SBiH prenosimo u cijelosti:

"Pozivamo Tužilaštvo da reaguju i spriječi dalje uništavanje ovog državnog preduzeća. Nužno je prije svega istražiti da li se radi o sklapanju štetnih ugovora, kako je u pitanje dovedeno poslovanje rudnika, kao i gdje se trošio novac poreskih obveznika koji uredno plaćaju električnu energiju.

In memoriam | Snježana Mulić-Softić: Trči, Nora, trči

In memoriam | Snježana Mulić-Softić: Trči, Nora, trči

SBiH mjesecima upozorava na moguće pronevjere od strane aktuelne vlasti, a sada je na vidjelo izašlo kako se vode državna preduzeća.

Umjesto da se nadležni bave kako pomoći stanovništvu koje jedva spaja kraj s krajem, najavljenim poskupljenjem električne energije vladajuća 'Trojka' nastali gubitak od 331 milion KM pokušava nadoknaditi od građana, između ostalog i od ekonomski najugroženijih kategorija društva kao što su penzioneri. Pored domaćinstava skuplja struja bit će i vrtićima, narodnim kuhinjama, studentskim domovima i vjerskim objektima.

S toga, od 'Trojkinog' direktora Sanela Buljubašića i uprave ovog javnog preduzeća očekujemo da podnese ostavke jer će ovakvim postupanjem u potpunosti uništiti elektroprivredu i rudnike".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije