SBB: Vlasti RS pozivamo da prestanu s pokušajima rušenja države

4
Radiosarajevo.ba
SBB: Vlasti RS pozivamo da prestanu s pokušajima rušenja države
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Fahrudin Radončić

Savez za bolju budućnost BiH oglasio se saopćenjem za javnost u kojem upozorava vlasti u manjem bh. entitetu RS i poslanike Narodne skupštine da odustanu od antiustavnog djelovanja i izazivanja daljnjih tenzija u BiH.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

"Pozivamo ih da prekinu s pokušajima rušenja države Bosne i Hercegovine te da odustanu od usvajanja takozvanog VSTV-a i drugih agencija na entitetskom nivou.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

To što na današnjoj sjednici NSRS pokušava raditi vlast Milorada Dodika, a što je usvajanjem Nacrta zakona o VSTV-u entiteta već uradila Vlada RS, izazvat će dodatne probleme u našoj državi, a, prema svemu sudeći, ispaštat će isključivo građani, kako manjeg bh. entiteta tako i cijele BiH.

Ukoliko nastave podrivati ustavni poredak BiH, vlast Milorada Dodika, kojem su SAD već uvele sankcije, RS vodi u vrlo opasnom smjeru. Poručujemo svima da odbrana države Bosne i Hercegovine nema alternativu i tom smislu SBB će i djelovati.

No, vjerujemo da će adekvatno reagirati i međunarodna zajednica u BiH i dodatnim sankcijama spriječiti secesioniste", zaključili su iz ove stranke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije