SBB: SNSD, HDZ, SDA i DF snose odgovornost za današnje neusvajanje budžeta

Radiosarajevo.ba
SBB: SNSD, HDZ, SDA i DF snose odgovornost za današnje neusvajanje budžeta
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / S pressa Radončića

Savez za bolju budućnost BiH (SBB) smatra da vladajuće stranke državnog nivoa SNSD, HDZ, SDA i DF snose isključivu odgovornost za današnje neusvajanje budžeta.

"Budžet za 2020. godinu važniji je od mnogih prethodnih, jer je osim za održavanje izbora trebao osigurati sredstva za ubalažavanje migrantske i ekonomske krize uzrokovane pandemijom. Umjesto spašavanja posrnule ekonomije, konkretnog odgovora na rizike migrantske krize i isupunjavanja obećanja koje su dali međunarodnoj zajednici u vezi održavanja izbora, vladajuća četvorka ponovo narušava ugled države i nanosi nemjerljivu štetu privredi i građanima.

Svima je jasna razigrana ping-pong predstava, uzročno-posljedična igra u kojoj SDA uz pomoć DF-a, bez javnog konkursa imenuje nove stranačke članove Centralne izborne komisije (CIK), da bi upravo to bio motiv HDZ-u i SNSD-u da spriječe donošenje budžeta, i to u sedmom mjesecu za tekuću godinu", poručili su iz ove stranke.

SBB duži niz godina zagovara upravo depolitizaiciju izborne administracije, te fer i poštene izbore, a glasanjem naše zastupnice za budžet opet dokazujemo da je interes države i građana ispred svakog stranačkog interesa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije