SBB: Dok priča da niko u RS ne želi rat, Dodik uvozi Kapetana Dragana

3
Radiosarajevo.ba
SBB: Dok priča da niko u RS ne želi rat, Dodik uvozi Kapetana Dragana
Foto: Arhiv / Fahrudin Radončić

Iz Saveza za bolju budućnost (SBB) su reagirali na informacij uda je ratni zločinac Dragan Vasiljković, zvani Kapetan Dragan, u Banjoj Luci otvorio kancelariju "Fondacija Kapetan Dragan".

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

"Presuđeni ratni zločinac Dragan Vasiljković, poznatiji kao ozloglašeni Kapetan Dragan, sinoć je u srcu Bosne i Hercegovine, u Banjoj Luci, otvorio kancelariju „Fondacije Kapetana Dragana“, a koja ima za cilj da pomaže drugim osuđenim ratnim zločincima.

Osim ponovnog orgijanja ratnih zločinaca po našoj domovini i činjenici da vlasti u manjem bh. entitetu podstiču njihov rad i očigledno stoje iza akcija presuđenih zlikovaca, ovaj anticivilizacijski gest, novi je prst u oko svim vrijednostima i dostignućima moderne civilizacije.

SBB upozorava međunarodnu i domaću javnost, da je otvaranje kancelarije i najava rada „Fondacije Kapetana Dragana“ nastavak prakse veličanja ratnih zločinaca i njihovih sramnih djela u manjem bh. entitetu", navodi se u saopćenju.

Istovremeno dodaju da ovaj gest, kao i ranije prakse odlikovanja drugih ratnih zločinaca u Narodnoj skupštini Republike Srpske, vide kao otvoreni nasrtaj na Bosnu i Hercegovinu i zajednički život svih naroda i građana u jedinoj nam domovini.

"Svojevrsno političko instaliranje u BiH ozloglašenog Kapetana Dragana jasna je poruka o tome šta istinski želi Milorad Dodik dok međunarodnu zajednicu ubjeđuje da u RS-u ne traži kandidata za ratnu opciju. SBB poziva domaće pravosudne organe da reagiraju i ispitaju i nedjela zločinca Kapetana Dragana počinjena prema Bošnjacima u Istočnoj Bosni na početku agresije na BiH", naveli su iz SBB u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije