SBB: Damir Arnaut i Naša stranka se lažno predstavljaju

Radiosarajevo.ba
SBB: Damir Arnaut i Naša stranka se lažno predstavljaju
Foto: Naša stranka / Damir Arnaut

Nakon Općih izbora održanih u Bosni i Hercegovini 2018. godine Savez za bolju budućnost BiH na osnovu ostvarenih rezultata u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH dobio je dva mandata (kompenzacijska), od kojih je jedan dodijeljen gospodinu Damiru Arnautu, saopćeno je iz SBB-a.

"Budući da je gospodin Damir Arnaut na listi Saveza za bolju budućnost BiH dobio nedovoljno ličnih glasova, i to samo 4.882 glasa, potrebno je naglasiti da to nije bilo dovoljno za mandat te ga on nije ni osvojio, već ga je dobio ukupnim glasovima SBB-a. Nakon što je napustio SBB i u Predstavničkom domu PS BiH odlučio nastupati kao samostalni zastupnik, bilo je očekivano, moralno i politički korektno, da vrati i mandat koji mu je SBB dao", saopćeno je iz SBB-a. 

Umjesto da to učini, dodaju, u PS BiH i generalno u javnosti Arnaut se predstavlja kao zastupnik Naše stranke, što čine i ostali članovi rukovodstva te stranke.

 "Stoga vas molimo da se prestane s manipulacijama mandatom kojeg je osvojio SBB, jer Arnaut nije i ne može biti zastupnik Naše stranke s SBB-ovim kompenzacijskim mandatom u Predstavničkom domu PS Bosne i Hercegovine, gdje se, sukladno Zakonu može predstavljati isključivo kao nezavisni zastupnik.

Ukoliko se u daljnjoj javnoj i političkoj komunikaciji bude zloupotrebljavao mandat SBB-a i predstavljao kao mandat druge stranke, bit ćemo prinuđeni obratiti se nadležnim pravosudnim organima", poručili su iz SBB-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije