Važna obavijest: Računi za struju plaćaju se bez provizije u pošti

Radiosarajevo.ba
Važna obavijest: Računi za struju plaćaju se bez provizije u pošti
Foto: JP EPBiH / Elektroprivreda BiH

Javno preduzeće Elektroprivreda BiH oglasila se zbog informacija koje su se pojavile u pojedinim medijima da ukidaju gotovinsko plaćanje računa za električnu energiju.

Obavijestili su javnost da su, u skladu s globalnim trendovima, započete aktivnosti u okviru digitalne transformacije poslovanja, uključujući i reformu sistema naplate računa za električnu energiju.

"U tom smislu, provodi se postepena obustava gotovinskog plaćanja naplate na šalterima Elektrodistribucije, s ciljem potpune obustave u naredne dvije godine", naveli su iz Elektroprivrede BiH.

Istakli su da su ipak, vodeći računa o kupcima koji još nisu spremni za elektronsku komunikaciju i plaćanja, u svim mjestima gdje je rad naplatnih šaltera obustavljen, omogućili plaćanje bez provizije u lokalnim poslovnicama BH Pošte.

"Ta praksa će se nastaviti i u narednom periodu. Troškove provizije plaćanja u BH Pošti, umjesto kupaca, preuzima Elektroprivreda BiH", saopćili su iz Elektroprivrede.

Napomenuli su da su detaljne informacije o lokacijama (gradovi i općine) u kojima je plaćanje moguće izvršiti na šalterima BH Pošte, a bez provizije, dostupne na portalu Elektroprivrede BiH.

"S druge strane, za kupce kojima više odgovara elektronska komunikacija, omogućeno je kreiranje korisničkog naloga putem portala Elektroprivrede BiH koji pruža opciju pregleda računa, pregleda potrošnje, registraciju na e-usluge poput elektronske dostave računa (e-račun), SMS uvid u stanje računa, te obavještenja o planskim isključenjima", naveli su u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije