Saznajte kakvo je stanje na putevima u BiH

0
Radiosarajevo.ba
Saznajte kakvo je stanje na putevima u BiH
Arhiv / Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja/Ilustracija

U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po vlažnom ili mokrom kolovozu, dok je na dionicama u višim predjelima padao snijeg i ponegdje se zadržao na kolovozu.

"Izdvajamo puteve Ripač - Bosanski Petrovac - Ključ, Bosanski Petrovac - Drvar (Oštrelj), Kupres - Šuica - Livno, Priluka - Glamoč - Mliništa i Jablanica - Posušje (Blidinje). Upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama, te na povremeno jak vjetar u južnim i zapadnim krajevima. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je zimska oprema zakonski obavezna", saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic - Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23.30 do 4.30 sati) saobraćaj obustavlja.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Održavanje tunela
Zbog radova na redovnom održavanju tunela Ivan na putu Tarčin - Konjic od 9 do 15 sati vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Jajce - Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-6 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Na putu Tuzla - Kalesija zbog neophodnih radova u tunelu Čaklovići, u noćnim satima (22-6 sati) saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Klizište na putu Foča - Goražde

"Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve Srebrenik - Ormanica (izlaz iz Srebrenika), Grude - Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac - Hutovo (u mjestu Cerovica)", navodi se u saopćenju BIHAMK-a.

Na dionici magistralnog puta Foča - Goražde (u mjestu Filipovići) zbog klizišta saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije