Saznajemo: Počela vakcinacija medicinskog osoblja i na KCUS-u

7
A. S.
Saznajemo: Počela vakcinacija medicinskog osoblja i na KCUS-u
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / KCUS

Nakon što je Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ u Sarajevu dodjeljeno 170 doza AstraZeneca vakcina, iz kontingenta koji je u Bosnu i Hercegovinu stigao iz Beograda u avionu zajedno sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem, stigao je red i na vakcinaciju medicinara na Kliničkom centru univerziteta u Sarajevu (KCUS), ekskluzivno saznaje portal Radiosarajevo.ba.

Prema informacijama do kojih smo došli, na KCUS je iz prvog kontingenta od 5.000 vakcina koje su stigle u BiH, došlo 480 vakcina

"U toku je vakcinisanje svih doktora, medicinara, tehničara koji žele primiti dozu vakcine kompanije AstraZenece", saznaje portal Radiosarajevo.ba od izvora iz KCUS-a.

Informacija o vakcinisanju nije bila unaprijed dostavljena novinarima, tako da se u javnosti nije znalo da će do ovoga doći. Razlog za ovaku tajnovitost - nije poznat.

Kako smo uspjeli doznati, veliki broj doktora i medicinara ove ustanove se želi vakcinisati cjepivom kompanije AstraZeneca, koje je stiglo iz Indije preko Srbije u BiH.

"Svi doktori imaju neke svoje favorita kada je u pitanju kompanija. No, svi smo jedinstveni u stavu - najbolja je ona vakcina koja prva dođe do vas", dodaje naš izvor iz KCUS-a.

Od 170 doza istih AstraZeneca vakcina, koje su dodjeljene Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ u Sarajevu, nije zabilježena nijedna ozbiljnija nuspojava (dr Dragan Stevanović osjetio samo blagu mučninu i malaksalost, op. a.), potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije