Saznajemo: Nova dojava o bombi u srednjoj školi u Sarajevu

1
Radiosarajevo.ba
Saznajemo: Nova dojava o bombi u srednjoj školi u Sarajevu
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija / MUP KS

U petak, 18. oktobra, u jednoj srednjoj školi u Sarajevu ponovo je dojavljeno da je postavljena bomba, saznaje portal Radiosarajevo.ba.

Portal Radiosarajevo.ba iz sigurnosnih razloga neće objaviti puni naziv ove sarajevske srednje škole.

"Učenici ove škole prešli su na online nastavu", potvrđeno je za naš portal. 

Prvo pojavljivanje Liama Paynea: Pogledajte nastup koji je zauvijek promijenio njegov život

Prvo pojavljivanje Liama Paynea: Pogledajte nastup koji je zauvijek promijenio njegov život

Podsjetimo, sarajevska policija i nadležni timovi bili su na nogama iz razloga što su nekoliko dana zaredom stizale dojave o postavljenim bombama u školama, tržnim centrima i na Aerodromu u Sarajevu.

Pregledima je ustanovljeno da su sve dojave bile - lažne.

Postupajuća tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo, predložila je sudiji za maloljetnike Općinskog suda u Sarajevu u četvrtak, 17. oktobra, određivanje jednomjesečnog pritvora za još dva maloljetnika koji se sumnjiče za krivična djela ugrožavanje sigurnosti i lažno prijavljivanje.

Pritvor im je predložen u skladu za Zakonom o zaštiti i postupanju za djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku FBiH i to zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ponoviti krivično djelo.

"Sumnjiče se da su u proteklom periodu najmanje 10 puta lažno dojavili da su postavljene bombe u više škola u Sarajevu, upućujući prijeteće poruke na njihove e-mail adrese", rekla je portparolka Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Općinski sud u Sarajevu u četvrtak, 17. oktobra, odredio je privremeni smještaj maloljetniku koji se sumnjiči da je u proteklih 11 dana 49 puta lažno dojavio da su postavljene bombe u više srednjih škola u Sarajevu, potvrđeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

"Maloljetnik je smješten u JU Zavod za vaspitanje muške djece i omladine Sarajevo.

Zatražen pritvor za još dva maloljetnika: Najmanje deset puta lažno dojavili bombe u školama

Zatražen pritvor za još dva maloljetnika: Najmanje deset puta lažno dojavili bombe u školama

Njegov privremeni smještaj u ovoj ustanovi može trajati od 14.10. do 14.11. 2024. godine ili do druge odluke suda", dodala je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.

Podsjetimo, Tužiteljstvo KS navodi da je šesnaestogodišnjak, uhapšen 14. oktobra, osumnjičen da je počinio krivična djela ugrožavanje sigurnosti i lažno prijavljivanje tako što je u proteklih 11 dana 49 puta lažno dojavio da su postavljene bombe u više srednjih škola u Sarajevu, upućujući prijeteće poruke na njihove e-mail adrese.

O prošlim dojavama bombi pročitajte više na portalu Radiosarajevo.ba na linkovu OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije