Saznajemo: Bivši ministar Malik Garibija napušta politiku

A. S.
Saznajemo: Bivši ministar Malik Garibija napušta politiku
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Malik Garibija

Malik Garibija, bivši ministar za rad socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo, napušta politiku, saznaje portal Radiosarajevo.ba.

Prema informacijama koja su dobili, Garibija se povlači iz aktivnog bavljenja politikom kako bi se posvetio poslu u međunarodnoj humanitarnoj organizaciji koja brine o djeci bez roditeljskog staranja.

Informaciju je potvrdio i Irfan Čengić, njegov prijatelj i kolega, te zastupnik u Parlamentu Federacije BiH iz SDP-a.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

"Nakon 12 godina zajedničkog rada, u kojem smo prošli sve od info stolova do obavljanja dužnosti u Parlamentu u Vladi, Malik Garibija se povlači iz aktivnog bavljenja politikom kako bi se posvetio poslu u međunarodnoj humanitarnoj organizaciji koja brine o djeci bez roditeljskog staranja.

I dok neki koji nemaju glasove a poziciju i platu ne daju ni za živu glavu, i ponovo bi da bez glasova imaju kakvu fotelju, Malik koji ima glasove je vratio platu i mandate da bi pomagao djeci.

Nažalost, ljudima poput Malika je teško u sistemima gdje se rad i podrška od građana ne cijeni, već samo klimanje glavom, ali uvjeren sam da ćemo promijeniti taj sistem.

Malik ostaje sa nama kao član, da se i dalje borimo i budemo zaštitnici svakog čovjeka", kazao je Čengić.

Kako saznaje portal Radiosarajevo.ba, Malik Garibija će se danas i sam oglasiti na društvenim mrežama o svojoj odluci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije