Garibija stao u odbranu kolega: Napadi na Stojanovića i Mandića na vrhuncu

Radiosarajevo.ba
Garibija stao u odbranu kolega: Napadi na Stojanovića i Mandića na vrhuncu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Malik Garibija

Bivši ministar u Vladi KS Malik Garibija reagirao je na napade koje posljednjih dana trpe njegov stranački kolega Igor Stojanović, te bivši ministar komunalne privrede Srđan Mandić.

„Fašistički napadi na moje drugove Igora Stojanovića (SDP) i Srđana Mandića (NS), ljude koji su kao momci, Sarajlije, stali u redove Armije BiH i branili svoju zemlju i svoj grad doživjeli su kulminaciju, a podmuklo su trajali cijelu godinu“, napisao je Garibija.

Nakon vojske stranačkih internet botova, isceniranih upada na skupovima, novo dno ove antibosanske matrice dokučio je šef kabineta Bakira Izetbegovića koji je isključivo zbog njihovog nacionalnog identiteta povukao paralelu između ova dva borca Armije BiH i četnika, kazao je Garibija.

„Ovo su najopasniji ljudi po Bosnu i Hercegovinu! Oni ubijaju biće zemlje i pucaju po svemu što na Bosnu liči. Ti licemjeri ovu zemlju koštaju više od njenih otvorenih dušmana! Srećom, u danima kada su Srđan i Igor nosili grb Armije BiH, tadašnji predsjednik Alija Izetbegović nije nosio fašističke vrijednosti koje danas vriju iz redova stranke koja se kune u njegovo naslijeđe“, dodao je bivši ministar.

BiH je bila i ostat će i srpska i hrvatska i bošnjačka i svih njenih građana! Zemlja za sve nas, poručio je na kraju.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije