Američki predsjednik Joe Biden čestitao Dan državnosti Bosne i Hercegovine

/ Komentari (5)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Lijepe riječi su ukras!

Lijepe riječi su ukras!

Kartograf

Da ovog djuturuma pitate da na mapi svijeta pokaze gdje je BiH sta mislite da li bi to znao da uradi? Ali BiH muslimanima je vazno da je on cestitao nekakvu drzavnost kolonije zvane BiH.

Zbor

Dejtonski ustroj BiH klonirao Jugoslovenske nacije kao “konstituentne narode” i time stavio embargo na drustvo, drzavu, ljudska prava i slobode, na prosperitet i buducnost BiH. Tim konceptom je omoguceno Hrvatskoj i Srbiji da preko secesionistickih politika upavljaju Bosnom i ostvaruju svoje velikodrzavne projekte. Povijest kaze da je Bosna starija od Dejtona, AVNOJa, Kraljevine SHS, Berlinskog kongresa, otkrica Amerike, dolaska Osmanlija u Evropu! Nemaju drzave Hrvatska i Srbija svoje iseljenistvo, svoje narode, ni teritorije u BiH! Zasto im se daje “pravo skrbi” nad narodom BiH ka to nije njihov narod, nije im iseljenistvo? Nije BiH “visenacionalna, sastavljena drzavna zajednica” poput Jugoslavije. Ono sto srbuje i hrvati u BiH su rezidiumi nacija nepostojece Jugoslavije. Nisu slaveni, Srbi i Hrvati, kaze genetika. Nisu dijaspora Srbije i Hrvatske. Ne nose ime po njima! Da bi napravili prosperitetnu, modernu drzavu oslobodimo se lazne “konstitutivnosti naroda”. BH drustvo je vjekovima multireligijsko sa istom drzavnosti, tradicijom, kulturom i jezikom! Isti narod. Na krscansko-jezickoj podjeli administrativno su pravljene nacije novokomponovane, projektovane, sastavljene drzave Kraljevina SHS. Zbog muslimana nije data Bosanska nacija u Kraljevini. Rjesenje BH problema je: Ukidanje dejtonskog rjesenja, povratak iskonskog imena drzavi Bosna, da bi nacija svima bila Bosanska. Oslobodili bi se paternalizma i malignog uticaja Srbije i Hrvatske. Umrli bi velikodrzavni

komentar

Hvala Vam!

hahahaha, stvarno BA ?!?!

****

/ Najnovije