Savjetnica Milorada Dodika želi da bude predsjednica Hrvatske

11
Radiosarajevo.ba
Savjetnica Milorada Dodika želi da bude predsjednica Hrvatske
Foto: Privatni album / Aurora Weiss

U utrku za Pantovčak ulazi Aurora Weiss, savjetnica predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika.

Relativno nepoznata Aurora Weiss nije novo ime na javnoj i političkoj sceni. Uz novinarsko i diplomatsko obrazovanje, Weiss u svojoj biografiji navodi radno iskustvo preko 20 godina u medijima, međunarodnim odnosima i diplomatiji, uz, kako dodaje, značajan doprinos u mnogim sektorima, od medija i komunikacija do međunarodnih odnosa i zagovaranja ljudskih prava.

"Njezino opsežno obrazovanje, uključujući novinarstvo te studije na Diplomatskoj akademiji u Beču i angažman u Ujedinjenim narodima i OESS-u, osposobilo ju je za rješavanje složenih globalnih pitanja", navodi se u njenom predstavljanju.

I ovo je BiH: Dobio opomenu pred tužbu jer nije platio 2,50 KM bolnici

I ovo je BiH: Dobio opomenu pred tužbu jer nije platio 2,50 KM bolnici

Navedeno je i kako od januara 2023. godine istražuje nezakonitosti u Demokratskoj Republici Kongo, težeći transparentnosti usprkos javnim skandalima javnih službenika koji su karike u lancu trgovanja djecom.

Aurora Weiss je odnedavno savjetnica za međunarodne poslove i sigurnost u kabinetu Milorada Dodika, a za Pantovčak će se boriti protiv Marije Selak Raspudić, Ivane Kekin, Tomislava Jonjića i Dragana Primorca te aktuelnog predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, koji su ranije najavili svoje kandidature.

"Trenirala je mačevanje te prakticira jahanje i pilates", navodi se u pozivu medijima na predstavljanje njezine kandidature u srijedu, 11. septembra, u 11 sati u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva u Zagrebu, gdje će Weiss predstaviti svoju viziju budućnosti Hrvatske.

Predsjednički izbori u Hrvatskoj trebali bi se održati u decembru, s eventualnim drugim krugom vjerojatno u januaru 2025. godine.

[facebook]https://www.facebook.com/aurweiss/posts/pfbid02zh5HvxYSdmdEG5UfuXyUkBRpG3yX2RLiYfmkSGTa65GqcAPunVMuzPUMALFaHweUl[/facebook]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije