Savjet iz FHMZ-a: Zrak je zagađen, šta je preporučljivo?

Radiosarajevo.ba
Savjet iz FHMZ-a: Zrak je zagađen, šta je preporučljivo?
Danas u Hercegovini sunčano. U Bosni po kotlinama će prevladavati magla ili niska naoblaka do sredine dana kada se očekuje razvedravanje.

Na planinama u Bosni sunčano. Vjetar slab, veći dio dana sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Poslijepodne vjetar u skretanju na slabo jugo. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 6°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.

U Sarajevu danas sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 4°C.

Duži sunčani intervali dan će činiti ugodnijim, pri čemu bi prohladno vrijeme moglo uzrokovati manje poteškoće osjetljivim osobama. Neophodno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju tokom jutra i večeri.

Usljed mogućnosti jačeg zagađenja zraka, preporučljivo je po potrebi reducirati boravak na otvorenom, naročito hronični bolesnici, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Prognoza za vikend

U subotu 10.12.2016., u većem dijelu zemlje sunčano. Po kotlinama i uz riječna tokove sa maglom. Jutarnje temperature od -3 do 2, na jugu od 2 do 6, a dnevne od 9 do 15 °C.

U nedjelju 11.12.2016., sunčano. Po kotlinama i uz riječna tokove sa maglom. Jutarnje temperature od -2 do 2, na jugu od 1 do 5, a dnevne od 9 do 15 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije