Sastanak / Savez samostalnih sindikata: Više od 35.000 radnika u FBiH ostalo bez posla

01. 05. 2020. u 12:39:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 111

Međunarodni praznik rada ove godine obilježjen je ekonomskom krizom upravo zbog pandemije koronavirusa i u našoj zemlji najviše se to pokazalo kod radinika u realnom sektoru gdje je dovedeno u pitanje njihovo osnovno pravo, a to je pravo na radno mjesto.

Prvomajskim proglasom iz Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine ukazali su da je više od 35.000 radnika u Federaciji Bosne i Hercegovine ostalo bez posla usljed pandemije koronavirus.

Da nevolja bude još veća radnici su se žalili Savezu samostalnih sindikata upućujući brojne pozive i mailove jer su morali poslodavcima vratiti čak martovsku platu. 

Koliko bi zapravo bilo ujednačeno radničko pravo i koliko bi se radici izborili za sama prava, ostaje upitno s obzirom da i prethodnih godina radnike na ulice nije imao ko izvesti na proteste. Već godinama u savezu samostalnih sindikata vlada razjedinjenost.

Kakva je situacija i šta su još poručili, pogledajte u nastavku:


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA