Pomoć EU za BiH / Sattler danas uručuje opremu medicinskim ustanovama u Mostaru i Trebinju

06. 07. 2020. u 08:05:00 Fena

Shares: 0

Šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u Bosni i Hercegovini ambasador Johann Sattler danas će posjetiti Mostar i Trebinje.

Tokom posjete Mostaru, ambasador Sattler će u prostorijama Sveučilišne kliničke bolnice Mostar uručiti četiri respiratora u prisustvu premijera Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenka Hercega.

Kako je najavljeno iz Delegacije EU u BiH, iz Mostara će započeti isporuka 20 ultrazvučnih aparata koje je donirala EU za potrebe medicinskih ustanova širom BiH.

Ambasador Sattler će u Trebinju s ministrom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alenom Šeranićem uručiti medicinsku opremu za Javnu zdravstvenu ustanovu Bolnica Trebinje, koja uključuje dva respiratora i rendgen aparat.

Nabavku opreme je finansirala Evropska unija u okviru programa pomoći za hitne medicinske potrebe BiH u odgovoru na COVID-19, u ukupnoj vrijednosti sedam miliona eura, a kojeg provodi UNDP BiH.

U sklopu posjete Trebinju, ambasador Sattler će se sastati i sa vlastima Grada Trebinje te predstavnicima nevladinih i omladinskih organizacija.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA